Kijk eens anders naar het groen om je heen…

Tijdens de Groen Dichterbij workshop ‘natuurfotografie in je buurt’ van het IVN, nam de natuurfotograaf Natascha van den Bosch de deelnemers mee om de natuur te ontdekken midden in Voorhout.

Met een groepje van zeven mensen, gewapend met camera, werd de schoonheid van het groen in de buurt vastgelegd. “Een leuke gelegenheid om eens de tijd te nemen om met je camera de natuur te fotograferen”, aldus een van de deelnemers. Natascha liet ze ieder onderwerp op drie verschillende manieren fotograferen, wat resulteerde in veel verschillende beelden.

Na een uur fotograferen van het groen tussen het gemeentekantoor en het station van Voorhout, kwamen de deelnemers bij elkaar om de resultaten te bekijken en te bespreken. Zo viel direct op dat iedereen een eigen manier van kijken heeft en dat er zo best veel te zien is. Dat was dan ook een van de strekkingen van de workshop; neem eens de tijd om echt te kijken naar het groen in je buurt!

“Het is leuk om te zien dat je op zo’n kleine afstand zoveel verschillende dingen kunt fotograferen”, vertelde een deelneemster na afloop.

Dus heb je eens even niks te doen? Ga er eens op uit in je eigen tuin of in je buurt! Neem je camera of telefoon mee en ontdek door de lens de wondere wereld van het groen en de bloemetjes en de bijtjes, gewoon in je directe omgeving!