Lever je oude frituurvet in!

Wat doe je met je oude frituurvet? Daar maak je biobrandstof van! Dat hoef je natuurlijk niet zelf te doen, maar door oud frituurvet af te geven bij een van de inzamelpunten, kan het nog een tweede leven krijgen. Heel duurzaam dus!

Waarom inleveren?

Bij steeds meer supermarkten, milieustraten en ook scholen en kinderboerderijen vind je inleverpunten voor oud frituurvet en bakolie. Door hier gebruik van te maken, draag je een steentje bij aan een groenere samenleving. De biobrandstoffen die gemaakt worden van het oude vet, zijn namelijk een stuk minder schadelijk voor het milieu. Bovendien voorkom je zo dat het vet schade toebrengt aan het riool of in het restafval terecht komt!

Waar inleveren?

Je kunt het afgekoelde vet na gebruik weer met een trechter in de oude verpakking teruggieten of anders in een plastic fles met een goed sluitende dop. In de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn een aantal inleverpunten voor oud frituurvet en bakolie. Onder andere op deze plekken:

De JoJo (Stichting Repair Café Teylingen) – Hortusplein 14; 2171 GZ Sassenheim

Hoogvliet – Koetsiersweg 7; 2171 NL Sassenheim

Plus – Herenstraat 54; 2215 KD Voorhout

Snackbar Poelmarkt – Vivaldistraat 1; 2162 AA Lisse

Hoogvliet – Grachtweg 47; 2161 HL Lisse

Gemeente Hillegom – Marconistraat 16; 2181 AK Hillegom

Je kunt de inzamelpunten ook vinden via deze link: http://www.frituurvetrecyclehet.nl/waar-inleveren/

Meer inzamelpunten?

Hoe meer inleverpunten hoe beter, dus wil je met je vereniging of club een extra centje verdienen? Dan is het mogelijk om bij jullie een speciale bak te laten plaatsen en ook een inzamelpunt te worden! Aanmelden kan via: http://www.frituurvetrecyclehet.nl/inzamelpunt-worden/