Winnaars van de Hillegomse tuinvogel fotowedstrijd!

Afgelopen donderdag konden de prijswinnaars van de tuinvogel fotowedstrijd hun prijzen in ontvangst komen nemen in het gemeentehuis van Hillegom. Van de vijftien inzendingen, werden op basis van loting door wethouder Van Rijn drie winnaars getrokken.

De winnaars kregen uit de handen van Jan van Rijn een mooi duurzaam vogelhuisje uitgereikt, gemaakt door Paspartoe. De eerste prijs ging naar Cindy Van Looijengoed. Zij won met haar foto ook nog een cadeaucheque van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij voor een gratis tuinvogeladvies. Een expert op het gebied van tuinvogels zal haar tuin bezoeken en samen kijken hoe ze het voor de vogels nog plezieriger kan maken in haar tuin. De tweede en derde prijs waren voor Marianne Habraken en Marjo ’t Jong-Montijn. Ook zij wonnen een vogelhuisje en daarnaast een gratis tuinvogelconsult van Rens de Rooij.

Wethouder Jan van Rijn laat weten dat de gemeente haar inwoners graag wil stimuleren om minder stenen en meer groen in hun tuinen te maken. Hiervoor worden verschillende acties bedacht om het belang van groene tuinen onder de aandacht te brengen. Onder andere door mee te doen aan Operatie Steenbreek. In het eerste weekend van april kunnen inwoners weer stenen komen inruilen voor gratis plantjes.

“Als gemeente moeten we natuurlijk ook het goede voorbeeld geven. Daarom gaan we meer investeren in groen en willen we uiteindelijk een ‘Groen Plus’ gemeente worden.” (Wethouder Jan van Rijn)

Wil jij ook meer tuinvogels in de tuin? Bekijk dan nog eens de volgende tips:

• Hang een nestkastje in je tuin om in te broeden, maar ook om in te slapen. Er zijn verschillende varianten, voor verschillende soorten vogeltjes.
• Maak een voederplek met speciaal vogelvoer in je tuin, liefst op een hoge beschutte plek om ze te beschermen tegen katten.
• Zorg voor gevarieerde vogelvriendelijke beplanting; inheemse planten en struiken, bessen, insecten, een lapje gras en liefst niet al te netjes.
• Zorg voor voldoende schuilplaatsen in dicht begroeide bosjes of bomen.
• Zet een waterschaaltje neer, vogels houden van badderen en komen daar drinken.
• Maak een composthoop om meer insecten aan te trekken, daar zijn ze gek op.
• Maak een moestuintje en gebruik vooral geen gif in je tuin.

Dit zijn de winnende foto’s:

 

De foto van Cindy Van Looijengoed

 

De foto van Marianne Habraken

 

De foto van Marjo ’t Jong-Montijn