Help mee de Bollenstreek op te ruimen tijdens World Cleanup Day!

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Over de hele wereld zetten mensen zich dan in om plastic en ander zwerfvuil op te ruimen. Ook in de Bollenstreek zetten mensen samen de schouders eronder om zwerfafval op te ruimen en zo hun eigen leefomgeving te verbeteren. Help je mee?

Actie Rabobank: ‘Bollenstreek Cleanup Day’

Vorig jaar was Rabobank Bollenstreek al actief met een eigen strandjut actie. Nu sluit de bank aan bij de Plastic Soup Foundation die de Cleanup Day in Nederland coördineert. In de Bollenstreek neemt de Rabo het voortouw met acties in Hillegom, Lisse, Noordwijk en Sassenheim. Michelle van Bohemen, manager bij de bank, vertelt er over.

Michelle van Bohemen: “Vanuit onze vier kantoren sluiten we aan bij allerlei maatschappelijke initiatieven. Soms zit onze betrokkenheid in een financieel steuntje in de rug, soms steken we zelf de handen uit de mouwen. Omdat World Cleanup Day perfect aansluit bij hoe wij denken over een schone en duurzame leefomgeving, doen wij in dit geval beide. We geven een donatie aan de Plastic Soup Foundation én ruimen met medewerkers en ledenraadsleden zwerfafval op vanuit vier startlocaties. Wat ik heel leuk vind: onze Cleanup acties zijn opgezet volgens het ‘zwaan kleef aan’ principe, dus iedereen kan meedoen. Zo hopen we met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen.”

Sluit je aan in Hillegom, Lisse, Noordwijk of Sassenheim

Iedereen die zich 21 september in wil zetten voor een schone Bollenstreek, is van harte welkom. Michelle legt uit hoe het werkt: “Op rabobank.nl/bollenstreek vind je informatie met een handige checklist bij de nieuwsberichten. Van daaruit kom je bij worldcleanupday.nl, hier vind je onze acties door in te zoomen op de kaart. Schrijf je in voor de actie van je keuze, dan ontmoeten wij je graag op 21 september. Ik reken op een grote opkomst en uiteraard ga ik zelf ook actief aan de slag met mijn gezin.”

Voorhout Schoon

Ook de zwerfafvalpakkers van Voorhout Schoon gaan aan de slag op World Cleanup Day. Super als je ook meehelpt om Voorhout Schoon te maken! Dus wanneer je bereid bent om een paar uur (van 10.00 uur tot ca. 13:00 uur) samen met elkaar zwerfafval te rapen in Voorhout,  stuur dan een berichtje naar voorhoutschoon@gmail.com. Verzamelen bij P-terrein van treinstation Voorhout. Heb je zelf materiaal dan is dat mooi, laat het anders even weten dan kunnen ze wat voor je regelen.

Krachten bundelen

Over het tegengaan van zwerfvuil heeft Michelle een duidelijke mening: “Afval opruimen is één ding, minstens zo belangrijk is dat we als samenleving werk maken van minder plastic en ander vermijdbaar verpakkingsmateriaal. Gebruik minder, dan komt er minder afval. En over het op straat gooien van afval wil ik het niet eens hebben, daar moeten we gewoon mee stoppen! De Plastic Soup Foundation is de spin in het web van deze dag, zij promoten de World Cleanup Day ook heel goed. Daarnaast wil ik de gemeenten in ons werkgebied een groot compliment geven. Zij helpen ons met drie van de vier startlocaties en met afvalgrijpers en zakken. Bovendien zorgen ze dat het ingezamelde afval goed afgevoerd wordt. Op ‘Bollenstreek Cleanup Day’ bundelen we onze krachten en dat vind ik fantastisch!”