Nationale Duurzame Huizen Route; doe zelf mee of kom kijken!

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Op zaterdag 2 en 9 november openen in het hele land eigenaren van duurzame woningen hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen doen ook mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigen inwoners aan om hun woning open te stellen.

Voordelen van duurzaam wonen

Gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen ondersteunen de Duurzame Huizen Route om samen met deelnemende huiseigenaren steeds meer inwoners te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. “Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen. Door de Duurzame Huizen Route kan je ideeën opdoen en kennis uitwisselen. Bezoekers horen ervaringen van anderen en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt”, aldus wethouder Jeanet van der Laan van Lisse. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan.

“Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken”, reageert een enthousiaste bezoeker.

Doe jij mee met jouw duurzame huis?

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Hillegom, Lisse en Teylingen. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via de website: http://www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden

Een huis bezoeken tijdens Nationale Duurzame Huizen Route?

Wil je inspiratie op doen, vragen stellen of gewoon even rondkijken in een duurzaam huis in de buurt? Via de volgende linkjes kun je zien welke huizen zich al hebben aangemeld per gemeente:

https://duurzamehuizenroute.nl/lisse

https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/hillegom

https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/teylingen