Nederland Leest; Literaire wandeling Huys te Warmond

Bibliotheken door het hele land staan in de maand november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers.

Uiteraard doet ook Bibliotheek Bollenstreek aan deze actie mee. Er worden in deze maand meerdere activiteiten georganiseerd rond de thema’s natuur en duurzaamheid. Op zaterdag 2 november om 11:00 uur verzorgt Romke Vliet, gids van IVN, een literaire excursie door het landgoedbos van Huys te Warmond. Deze excursie begint met een verhaal van Jan Wolkers uit de bundel Winterbloei.

De herfstkleuren zijn al volop zichtbaar in het bos. Ook de verschillende soorten paddenstoelen laten zich weer zien. De bomen en struiken leveren weer bessen en zaden in grote hoeveelheden. Er is aandacht voor natuurbeleving in dit parkbos in de Randstad maar ook de natuur- en cultuurhistorische waarden komen aan bod. Deze wandeling vindt plaats in samenwerking met Groen Dichterbij Teylingen, Provincie Zuid-Holland en IVN Natuureducatie.

Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Graag wel van te voren reserveren. Dit kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Word je deze maand lid van de bibliotheek dan ontvang je een duurzame tas cadeau!

Datum: 2 november 2019

Aanvang: 11.00-12:30 uur

Locatie: Huys te Warmond