Opening van het vernieuwde Plukbos aan de Componistenlaan

Donderdag 25 juli om 14.00 uur onthult wethouder Rob ten Boden samen met René van der Horst van de Betrokken Voorhouters het nieuwe bord bij het Plukbos aan de Componistenlaan. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Kinderen kunnen die middag meedoen aan de beestjesactiviteit. Ook delen ze zakjes bloemenzaad uit en verloten ze een insectenhotel van Bollenstreekhout. Je vindt het Plukbos in de bocht van de Componistenlaan in Voorhout ter hoogte van huisnummer 220.

De gemeente heeft twintig extra fruitbomen geplant in het Plukbos. Ook is er een bloemenweide aangelegd met eetbare bloemen en is een insectenhotel geplaatst. Vanaf september kun je in het Plukbos genieten van appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en walnoten.

Programma 25 juli

14.00 uur ontvangst met uitdelen zakjes bloemenzaad

14.15 uur onthulling nieuw informatiebord door wethouder Rob ten Boden en René van der Horst van de Betrokken Voorhouters

14.30 uur start rondleiding en beestjes activiteit

15.30 uur trekken lootjes en bekendmaking winnaar insectenhotel

Kinderen met de loep opzoek naar beestjes

Voor de bestuiving van de fruitbomen zijn insecten belangrijk. Daarvoor krijgen kinderen loeppotjes en zoekkaarten. Hiermee kunnen ze in het Plukbos opzoek naar beestjes en tekenen die na. Aan het eind krijgen de kinderen een zoekkaart en kleurplaat mee naar huis.

Gratis zakjes bloemenzaad

Bij de kraam delen we zakjes uit met bloemenzaad. Mensen die een zakje bloemenzaad meenemen doen meteen mee aan de loterij. Om 15.30 uur trekken we het winnende lot. De winnaar krijgt een insectenhotel.

Wij hopen je te zien op 25 juli om 14.00 uur in het Plukbos!