Word nu Klimaatcoach! Help om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken

Wil je graag leren hoe mensen ook echt klimaatvriendelijke keuzes kunnen gaan maken? Wil je ook anderen in beweging brengen om deze keuzes te maken? Wil je in je eigen woonplaats groepen coachen waarbij je mensen begeleidt in de gedragsverandering, in plaats van nog meer de kennis van de techniek bij klimaatvraagstukken? Wil jij net als onze 100 andere klimaatcoaches in Nederland ook in jouw buurt aan de slag met het inspireren en activeren van anderen op dit vlak? Doe dan mee aan onze driedaagse training tot Klimaatcoach die we organiseren op een locatie in Hillegom, Lisse of Teylingen in september!

Kom in actie!

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meesten van hen niet in actie. Doordat de methodiek van KlimaatGesprekken gebruik maakt van de psychologische processen tussen ‘weten’ en ‘doen’, lukt het veel mensen wél om stappen te zetten en in beweging te blijven. Onderzoek door de universiteit van Southampton toont aan dat ruim driekwart van de deelnemers aan deze workshopserie de klimaatimpact blijvend verlaagt. Bovendien betrekken deelnemers makkelijker hun omgeving bij hun nieuwe visie en acties door effectieve gespreksvaardigheden.

Vrijwillig workshopseries begeleiden

Stichting Klimaatgesprekken, Duurzaam Bouwloket én Stichting Bollenstreek Duurzaam werken, met steun van de gemeenten, al sinds 2018 nauw samen om bewoners van Hillegom, Lisse en Teylingen te helpen bij het verder verduurzamen van hun woning. Inmiddels hebben al acht straten deelgenomen aan de workshopreeks WoonGesprekken. Ook hebben meerdere inwoners al deelgenomen aan de workshopreeks KlimaatGesprekken.

Word Klimaatcoach

We willen graag nog meer inwoners en straten ondersteunen in het vertalen van hun klimaatzorgen naar voor hen passende acties. Jij kunt er bij helpen! Word Klimaatcoach en help inwoners uit je eigen woonplaats om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken. Deze training bereidt je voor op de rol van Klimaatcoach. In onderlinge afstemming begeleid je dan zo’n twee groepen per jaar van zes avonden. Een van deze twee groepen zal specifiek over het thema verduurzamen van de eigen woning gaan.

Stichting Bollenstreek Duurzaam en KlimaatGesprekken werken samen om jou als Klimaatcoach in te zetten in jouw omgeving. Na de training ben je vrijwilliger bij KlimaatGesprekken. Je krijgt begeleiding, intervisie en steun bij je verdere ontwikkeling.

Aanmelden? Ga naar www.klimaatgesprekken.nl/HLT

Heb je interesse? Meld je dan aan vóór 19 juli via www.klimaatgesprekken.nl/HLT. Neem voor vragen contact op met info@klimaatgesprekken.nl. Vermeld in het onderwerp training tot klimaatcoach HLT. Dan nemen wij contact op!

Foto: Chantal Bekker