Teylingse initiatiefgroep aan de slag met oprichten energiecoöperatie

Op donderdag 14 november kwamen 14 belangstellende inwoners uit Teylingen bij elkaar om te praten over de oprichting van een lokale energiecoöperatie. Een lokale energiecoöperatie biedt aan inwoners en bedrijven de mogelijkheid om samen te werken aan lokale energieopwekking.

De gemeente nam het initiatief om diverse inwoners die zich onafhankelijk van elkaar bij de gemeente hadden gemeld, met elkaar in contact te brengen. En ook naar aanleiding van een oproep in de krant hadden zich enkele inwoners gemeld.

Tijdens de bijeenkomst ontvingen de aanwezigen meer informatie over hoe een energiecoöperatie in elkaar kan zitten, en wat er bij komt kijken om een coöperatie op te richten. Zij konden ook direct vragen stellen, bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor huurders om deel te nemen, of hoe appartement eigenaren hier bij betrokken kunnen zijn.

De bijeenkomst krijgt een concreet vervolg. Ter plekke zijn afspraken gemaakt om met een Teylingse initiatiefgroep aan de gang te gaan om tot de oprichting en realisatie van een lokale, stroom producerende energiecoöperatie te komen.