Linkpagina duurzaamheid

Wil je meer weten over duurzaamheid, informatie over het verduurzamen van je huis of inspiratie opdoen? Bekijk dan eens deze websites! Ontbreekt er volgens jou nog iets of ken je een mooie site die zeker niet mag ontbreken in deze lijst? Laat het ons weten via het contactformulier.

Informatie over verduurzamen

Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl

De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket zitten dagelijks voor je klaar om je op weg te helpen met vragen over het verduurzamen van je woning. Op de website vind je veel informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Advies van de Energiecoach: www.degroeneuitdaging.nl/energiecoach

De energiecoaches van Hillegom, Lisse en Teylingen zijn speciaal opgeleid om jouw te begeleiden bij de keuze in duurzame maatregelen voor jouw woning. Je kunt kosteloos en vrijblijvend een afspraak maken via de bovenstaande link om samen te kijken naar wat werkt voor jouw type woning.

Groen en natuur

Operatie Steenbreek: www.operatiesteenbreek.nl

Minder steen en meer groen! Dat is het motto van Operatie Steenbreek. Een groenere wereld begint dan ook gewoon in je eigen achtertuin. Neem een kijkje op de website voor meer informatie over het belang van een groene tuin en voor inspiratie en leuke tips.

IVN Natuureducatie: www.ivn.nl

Het IVN organiseert regelmatig leuke en leerzame activiteiten en workshops rondom het thema groen en natuur. In je eigen tuin, op je balkon, in de buurt en onderweg. IVN laat jong en oud overal de natuur beleven. Kijk op de website voor meer info.

Apps die een steentje bijdragen

Too Good to Go: www.toogoodtogo.nl

Via de app van Too Good to Go kun je bij lokale ondernemers een verrassingspakket bestellen van voedsel dat anders in de prullenbak zou belanden. Een mooi initiatief om voedselverspilling tegen te gaan! Installeer de app en check welke winkels en horeca bij jou in de buurt al meedoen.

Inspirerende sites over duurzaamheid

Green Evelien: www.greenevelien.com

Green Evelien houdt van ‘ecologische eenvoud’ en geeft op haar website uiteenlopende tips over how je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Van recepten voor het zelf maken van milieuvriendelijk wasmiddel tot tips om te consuminderen.

Ecologisch genieten: www.ecologischgenieten.nl

Dat een ecologisch leven niet saai hoeft te zijn, laat deze website je zien. Met mooie blogs, recepten en tips over hoe je kunt genieten op een geheel ecologische en milieuvriendelijke manier.