Sluit je aan bij de Statiegeldalliantie!

Plastic flesjes en blikjes langs straten, fietspaden, op het strand en in het water; wie stoort zich er niet aan? Als het gaat om zwerfafval bestaat dit altijd voor een overgroot deel uit deze lege blikjes en de kleine plastic flesjes. Wanneer er op deze verpakkingsmaterialen statiegeld zou zitten, kan dat een hoop zwerfafval schelen.

Gemeente doet mee!

Na de gemeenten Teylingen en Hillegom, sluit nu ook de gemeente Lisse zich aan bij de Statiegeldalliantie. De drie gemeenten zien graag dat er statiegeld komt op plastic flesjes en blikjes. Enerzijds om het zwerfvuil terug te dringen en anderzijds om deze grondstoffen optimaal te kunnen hergebruiken.

Iedereen en internationaal

Al bijna 800 Nederlandse en Belgische gemeenten en organisaties hebben zich inmiddels aangesloten bij de Statiegeldalliantie. De alliantie lobbyt bij de Tweede Kamer om het verplicht stellen van statiegeld op plastic flesjes en blikjes.

Statiegeldalliantie

In de Statiegeldalliantie verenigen honderden milieuorganisaties, bedrijven, lokale overheden en burgerinitiatieven zich en ieder ander die zwerfafval beu is.
Meer weten over de Statiegeldalliantie? Of wil jij je als voorstander van statiegeld ook aansluiten als partner? Dat kan! Kijk dan op deze website: https://statiegeldalliantie.org/