Artikel

Kliekjesmonster: Bietjes oh lala...

Kliekjesmonster: Bietjes oh lala...

Drie pakjes biologische bietjes was een wat te enthousiaste aankoop, maar wie niet slim is moet sterk zijn. Aan de slag! Weggooien is geen optie.

Kliekjesmonster maakt met de achtergebleven broeders en nog wat simpele ingrediënten een mooi voorafje, zomaar op een doordeweekse dag. Niet alleen deftig om te zien, maar ook geweldig lekker en gezond. 

Bij elkaar gestruind

  • Gekookte bietjes,
  • gekookte aardappels,
  • rode ui, augurk,
  • een blikje tonijn,
  • mayonaise,
  • peterselie.

Op de ingrediëntenfoto liggen twee rode uien te glimmen. Eén bleek tijdens de bereiding wel genoeg. Het ligt er een beetje aan hoe groot de bietjes zijn. 

Aan de slag

Snijd de rode ui in ringen en de bietjes in dunne plakken. Voor de vier stapeltjes heb je straks 12 uienringen, 12 plakjes biet, 4 plakjes augurk plus 4 toefjes peterselie nodig. Snijd alles wat over is fijn. Meng dit in een kom met de mayonaise (ongeveer 2 eetlepels), de goed uitgelekte tonijn en wat peper en zout. 

De stapeltjes tover je als volgt: plakje biet, uienring, bergje salade. Herhaal dit kunstje nog twee keer. Decoreer je heerlijke creatie met een plakje augurk en wat peterselie. 

Tips

Liever geen vis? Vervang de tonijn door geitenkaas of feta (die vaak ook van geitenmelk wordt gemaakt). Doe bij deze keuze nog wat honing door de salade. Geen vis en geen kaas? Kies dan voor kleine blokjes appel en wat rozijntjes. De peterselie is optioneel. Wat vers gesneden bieslook combineert ook heel goed. Geen rode ui, dan gewoon een gele. Qua smaak is deze een tikje scherper.

Word ook een kliekjesmonster. Lekker, voordelig en duurzaam!
 

Ook leuk om te lezen

Gemeente krijgt dank voor steun Fairtrade
Artikel
Dank voor gemeente Teylingen tijdens de Fairtrade week.
Actie Teylingen Fairtrade voor het recyclen van kleding groot succes
Interview
De werkgroep Teylingen Fairtrade heeft veel succes met de actie om kleding te recyclen.
Vegetarisch kerstdiner van Meesterkok Rogér Rassin van het Van der Valk hotel Sassenheim
Artikel
Kook zelf de sterren van de hemel met dit heerlijke vegetarische driegangenmenu voor de feestdagen!
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren