Duurzaam eten

Alle berichten over Duurzaam eten

Wat zet jij met kerst op tafel? Lekker en vegetarisch!
Interview
Kies uit een van deze drie overheerlijke vegetarische gerechten!
Lokaal en voor ons allemaal; het Plukbos aan de Componistenlaan!
Artikel
Het vernieuwde Plukbos aan de Componistenlaan in Voorhout is 25 juli 2019 is op feestelijke wijze geopend. Iedere bezoeker kan nu genieten van het zelf te plukken fruit.
Maak zelf dit vegetarische kerstdiner met hulp van De Jonge Garde
Video
We helpen jullie weer een stukje op weg met dit heerlijke, vegetarisch kerstmenu!
To Maat uit de Bollenstreek gaat verder als ‘LaRoo’
Artikel
De lokale groenteburgers van To Maat zijn binnenkort verkrijgbaar onder een nieuwe naam: LaRoo
Kaart Fietsen voor je boodschappen Bollenstreek; lekker, lokaal en hartstikke leuk!
Artikel
Vind jij het heerlijk om door de regio te struinen en hou je van lokale lekkernijen? Bekijk hier de kaart met verkooppunten!
Vegetarisch kerstdiner van Meesterkok Rogér Rassin van het Van der Valk hotel Sassenheim
Artikel
Kook zelf de sterren van de hemel met dit heerlijke vegetarische driegangenmenu voor de feestdagen!
Derde nationale Verspillingsvrije Week!
Artikel
Op Duurzame Dinsdag 7 september 2021 start de derde nationale Verspillingsvrije Week. Doe je mee?
Kliekjesmonster: Groene culinaire uitdaging
Artikel
Restje diepvriesspinazie, maar net te weinig voor een maaltijd? Kliekjesmonster gaat de uitdaging aan!
Kliekjesmonster: Mediterraans broodfeestje
Artikel
Kliekjesmonster heeft twee afbakbroodjes overgehouden, een prima basis voor aantrekkelijke smaakbommetjes.
De lokale en seizoensgebonden groenteburgers van To Maat
Video
In deze video vertelt Marjolijn Balk van To Maat over haar lokale, seizoensgebonden groenteburger uit de Bollenstreek. 
Kliekjesmonster: Bietjes oh lala...
Artikel
Drie pakjes biologische bietjes was een wat te enthousiaste aankoop. Weggooien is geen optie!
Mega Vega… Wortelcijzenbroodje met geitenkaas
Artikel
Kliekjesmonster heeft weer een heerlijk recept bedacht, dit keer met restjes wortel.
Van Vega-kliek naar Vega-chic met filodeeg
Artikel
Wat gekookte aardappels en groente over? Kliekjesmonster weet wel raad daarmee! Lekker en vegetarisch.
DGU presenteert: Een vegetarisch kerstdiner van Restaurant Latour Grand Hotel Huis ter Duin
Video
Met dit heerlijke vegetarische kerstdiner, beleef je thuis een onvergetelijke kerst!
Kliekjesmonster: Pittig vega burgerinitiatief!
Artikel
Van bijna alle restjes uit de koelkast maak je met een ei en wat paneermeel de meest geweldige vegaburgers!
Rijker dan je denkt... Uiensoep met croutons!
Artikel
Kliekjesmonster is weer op pad geweest en heeft een heerlijk recept van oud brood en wat uien.
Tatatata... Frittata!
Artikel
Kliekjesmonster gaat op jacht naar kliekjes om de lekkerste gerechten mee te maken!
Lokaal en voor ons allemaal; het Plukbos aan de Componistenlaan!
Artikel
Het vernieuwde Plukbos aan de Componistenlaan in Voorhout is 25 juli 2019 is op feestelijke wijze geopend. Iedere bezoeker kan nu genieten van het zelf te plukken fruit.
Duurzaam eten; lokaal en seizoensgebonden!
Interview
In dit interview vertelt Ingrid Verdegaal van de Zelfoogsttuin Elsgeesterhof ons meer over seizoensgebonden en lokaal eten.
Fairtrade shoppen in Teylingen
Video
Fairtrade keurmerken helpen je een duurzame en eerlijke keuze te maken, maar in de gemeente Teylingen gaan ze nog een stapje verder.
De Banana Award voor 100% fairtrade bananen!
Artikel
Bij supermarkt Plus van Dijk in Voorhout hoeft de consument niet meer te zoeken naar fairtrade bananen.
Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het cookie statement en het privacy statement.
 Cookies NIET accepteren